3 juni, 2009

Jazz i världsklass på Hurtigruten

Kombinationen av världens vackraste båtresa och jazz i världsklass kommer att ge gästerna oförglömliga upplevelser när MS Finnmarken seglar från Tromsö till Bergen den 13 oktober. Jazz på Hurtigruten är något alldeles speciellt och uppskattas av både artister och gäster.

Kombinationen av stämningsfull och engagerande jazzmusik, lugnet ombord och naturen som kuliss, skapar en helt unik atmosfär – en atmosfär som inte går att få någon annanstans.

Kjell Karlsen (77) är en av Norges främsta dirigenter och har präglat norsk jazz- och populärmusik sedan 1950-talet. Han har skräddarsytt ett program med artister som håller hög internationell klass.

– Jag är verkligen stolt över vårt program. Vi har väldigt duktiga musiker, med jazz både för äldre och yngre, säger Karlsen, som har belönats med Kongens Fortjenstmedalje i guld för sina insatser för norskt kulturliv.

Årets jazzsegling startar i Tromsö den 13 oktober och kommer enligt Karlsen att präglas av swing och fantastiska Hot Club de Norvège. Bandet, som är känt för sin tolkning av Django Reinhardt och hans Hot Club de France, är huvudorkester på resan och har valt att fira sitt 30-årsjubileum under jazzseglingen på Hurtigruten.

Under fyra dagar kommer publiken att kunna njuta av musikaliska höjdpunkter från morgon till kväll med jazzprofiler som Björn Vidar Solli, Kåre Nymark jr., Wenche Gausdal, Even Kruse Skatrud och multiinstrumentalisten Per Frydenlund, endast avbrutet av fantastiska naturupplevelser, goda måltider och en jazzfrågetävling med skribenten och historikern Björn Stendahl.

Dag Arnesen är en av Norges främsta pianister och kompositörer. Under seglingen till Bergen kommer han leda ”skipskompet” och han ser fram emot både jobbet och resan.

– Det är ingen tvekan om att detta är ett unikt arrangemang. Det är en helt fantastisk resa, men det är också ett otroligt trevligt sätt att jobba på. Det kommer att bli en väldigt speciell atmosfär ombord, säger Arnesen.

Hurtigrutens försäljningschef i Norden, Per Eide-Olsen, är en stor jazzentusiast och ser fram emot sina två största passioner i livet – Hurtigruten och jazz.

– 2009 års program är fantastiskt, och äntligen har vi Wenche Gausdal och Dag Arnesen på plats. Jag är otroligt glad för detta, säger Eide-Olsen.

Prisexempel:
Från:
Oslo NOK 6 735
Stockholm NOK 8 445

Priserna är per person och inkluderar flyg från vald avreseort till Tromsö och tillbaka från Bergen samt jazzseglingen med Hurtigruten Tromsö-Bergen med halvpension. Priset från Stockholm inkluderar en natt på hotell i Bergen.

Länk: www.hurtigruten.no