16 juni, 2009

Blåsigt och byigt när Ericsson Jr Cup startade

Medan Volvo Ocean Race-båtarna närmade sig Sandhamn och den nionde etappens målgång var aktiviteterna redan i full gång i race village på Skeppsbron i Stockholm. På måndagen startade Ericsson Jr Cup på Stockholms Ström. Söndagens kraftiga regn hade upphört och de byiga och vridiga vindarna höll sig runt 3-8 m/s.

– När det är så här korta race, med bara några minuter mellan rundningsmärkena, och dessutom de här vindarna blir starten extra viktig, säger Stefan Rahm, förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet.

– Det är roligt att vi har ett så starkt startfält med flera av Sveriges bästa juniorseglare. Till exempel är ungdomslandslagets Emil Malmström med i det just nu förstaplacerade teamet.

Efter måndagens seglingar leder Emil Malmström, Charlie Ekberg-Enlund och Oscar Mark från Upsala KF. Även regerande Jr Cup-mästarna från 2007 då förra tävlingen genomfördes, Oscar Lundqvist, Carl Strömbäck och Gustaf Larsson från Kullaviks KKK, ligger bra till i resultatlistan med en sjätteplats. De 16 bästa lagen går vidare till semifinal. Hittills har 18 seglingsomgångar genomförts, vilket innebär att de 48 lagen har seglat 3 race var. Seglingarna fortsätter i morgon, tisdag, med första start planerad till kl 9.30.

Hela resultatlistan finns på www.svensksegling.se/jrcup