16 juni, 2009

Extremsegling på land i Nacka Strand

Äventyr, dramatik och naturens krafter. Det kan man uppleva i Nacka Strand från och med den 17 juni. Då ställer fem av världens främsta actionsportfotografer ut sina bilder från världens mest extrema seglingsäventyr, Whitbread och Volvo Ocean Race.

Samtidigt som Volvo Ocean Race kommer till Stockholm inviger Vasakronan foto¬utställningen ”History of the Extreme” i Nacka Strand i samarbete med seglaren Klabbe Nylöf på Whyshore. Utställningen är en hyllning till världens mest dramatiska och farofyllda kappseglingar och består av fotografier från Whitbread Round the World Race och Volvo Ocean Race.

Bland de fotografer som ställer ut återfinns den officiella fotografen för årets Volvo Ocean Race; Rick Tomlinson, som är mest känd för sina fotografier där han fångat Södra Oceanen när den lever upp till sitt mest förrädiska rykte. Team Ericssons fotograf för årets Volvo Ocean Race; Oskar Kihlborg, samt Thierry Martinez som följt alla de senaste kappseglingarna ställer också ut. Även Daniel Forster vars bilder återfinns i varje större nautiskt magasin i världen och Malcolm Hanes bidrar med bilder till utställningen.

— Nacka Strand har sedan många år en stark koppling till extremsegling och när båtarna i Volvo Ocean Race nu kommer till Stockholm vill ta tillfället i akt att arrangera en skön fotoutställning i storformat, säger Marika Karlsson, marknadschef på Vasakronan. Vi väntar oss många seglingsintresserade besökare under VOR-dagarna och tror att fotoutställningen blir uppskattad.

Utställningen ”History of the Extreme” är en utomhusutställning vid JV Svenssons Torg i Nacka Strand. Utställningen är öppen dagligen från den 17 juni till och med den 25 augusti 2009.

Nacka Strand är en populär miljö för båtfolk och har tidigare varit hemmahamn till tre extremseglingsprojekt: Swedish Match, The Card och SEB. När Volvo Ocean Race besöker Stockholm kommer olika evenemang att pågå i Nacka Strand. Bland annat kommer seglingarna att sändas på storbildsskärm och Café Opera flyttar ut sin restaurang och nattklubb till Nacka Strand den 23 juni.