16 juni, 2009

Windy Boats stoppar produktionen till oktober

Norska Windy Boats stoppar produktionen till oktober i år. Företaget är Norges näst största båtproducent efter Askeladden. Det är den finansiella oron som påverkar Windy så kraftigt. Produktionen har minskat med cirka 40 procent jämfört med samma tid förra året, uppger den norska tidningen Praktiskt Båtlivs nätupplaga.

150 båtbyggare permitteras därmed från Windy.

– Vi befinner oss definitivt i ett utsatt och svårt läge. Övergångstiden från högkonjunkturens topp till den bottennivå vi nu är nere på är alltid svår och smärtsam. Folk i allmänhet och särskilt våra återförsäljare har därför svårt för att se hur framtiden kommer att bli. Detta har gjort att vi bestämt oss för att lägga vår produktion på en lägre nivå, säger Windys VD, Morten Haakstad till batliv.com.

Den enda avdelning som inte drabas av nedskräningarna är utvecklingsavdelningen. Där planeras flera modeller inför 2010 och 2011, bland annat Windys första superyacht.

Länk: www.windy.no