17 juni, 2009

Carl Philip ombord under Stockholm Sprint Race

Prins Carl Philip var en av deltagarna när Stockholm Sprint Race avgjordes på onsdagen. Prinsen fanns med ombord på en av Ericssons båtar och fick även hjälpa till med att styra. Det blev rena uppvisningsseglingen när deltagarna i Volvo Ocean Race seglade in till Stockholms city och hamnen vid Skeppsbron på onsdagen. Efter starten kl. 14.00 på Torsbyfjärden drog Ericsson 4 och Ericsson 3 i nu nämnd ordning ifrån det övriga fältet. De följdes av hundratals åskådarbåtar och massor av seglingsintresserade som hade fin utsikt från stadens kajer.

Ericsson 4 tog snabbt ledningen i detta minirace, som seglades utan poängtilldelning. Samtliga deltagare tog dock seglingen på fullt allvar och det var en mäktig syn att se båtarna friska på in i skärgården.

Vinden var måttlig men med skärgårdens speciella förutsättningar blev det en omväxlande segling. Ericsson med Torben Grael som skeppare 4 tog snabbt ledningen och släppte egentligen inte den ifrån sig förrän båten plötsligt stannade upp och – som det såg ut – artigt släppte förbi Ericsson 3 med skepparen Mange Olsson, som därmed nästan fick paradera in i huvudstaden.

Nu väntar några intensiva dagar vid Skeppsbron, där Stockholms stad har byggt upp en fin provisorisk marina. På kappseglingsprogrammet står bland annat in port race, innan det är dags för starten till slutmålet i St Petersburg.

Foto: Oskar Kihlborg/Ericsson Racing Team.

Länk: www.volvooceanrace.org