18 juni, 2009

Solskydd utan kemikalier hos Apoteket

Apoteket har börjat med solskyddskläder som ett komplement till befintliga solkrämer. Solskyddskläderna har en naturlig solskyddsfaktor på 50+ (AS/NZ 4399:1996) och innehåller inga för huden skadliga ämnen. Solskyddskläderna som Apoteket erbjuder har i dagarna fått utmärkelsen ”Bäst i Test” i tidningen Vi Föräldrars test av solskyddskläder.

Apoteket erbjuder ett tvådelat set med tröja och byxa och en solhatt som skyddar nacke, öron och ansikte från UV-strålningen.

– Vi har valt att ta in solskyddskläder som ett komplement till våra solkrämer. Det är viktigt att föräldrar skall kunna finna ett brett urval av solskyddsprodukter hos Apoteket, säger Monica Brandter, chef för Apotekets solprodukter. Föräldrar kan dessutom komma till oss och få bra och grundlig information om solskydd till barn och vuxna.

– Till barn under ett år skall man helst inte använda solkrämer. Kläder och skugga är det bästa solskyddet fortsätter Monica. För större barn och vuxna är solkrämer alltid ett mycket bra komplement till kläder.

Apoteket har ett samarbete med Cancerfonden och en summa per såld enhet solskyddskläder skänks till fonden.

Solskyddskläder är en relativt ny produkt som har börjat få fotfäste på den svenska marknaden. Idén kommer från Australien, men har visat sig behövas även i den allt starkare svenska solen.

– När vi startade Zunblock för några år sedan var vi själva småbarnsföräldrar. Vi tyckte det var svårt att veta vilken solkräm som var bäst till barnen. Eftersom man som småbarnsförälder är orolig över barnets hälsa började vi fundera på ett alternativ till solkrämer som ofta innehåller kemikalier, säger Marika René, VD, Sunblock AB.

Valet föll ganska snabbt på solskyddskläder berättar Marika. Skälet var att det är ett heltäckande skydd som håller hela dagen.

– Fördelen med solskyddskläder är att endast den huden på barnet som ej täcks av kläder behöver smörjas med solkräm. Det blir ju en väldigt liten yta i jämförelse med om hela barnet skulle behöva smörjas in, säger Marika. Solskyddsfaktorn är lika hög i vattnet som på land vilket är en trygghet.

Zunblock har precis i dagarna fått utmärkelsen ”Bäst i Test” i Testfaktas och tidningen Vi Föräldrars test av solskyddskläder.

Länk: www.sunblock.se