18 juni, 2009

Princess Yachts satsar på yachter över 100 fot

Engelska Princess Yachts satsar ordentligt, trots lågkonjunkturen. De senaste planerna från detta väkända varv omfattar ett par nya båtar över 100 fot, det vill säga över 30 meter. Först ut är den helt nya Princess 105.

I förra veckan offentliggjordes Princess nya kontrakt, som innebär att de hyr en hel varvsanläggning i South Yard, Plymouth, i 125 år. Princess Yachts International har därefter presenterat planerna på de nya yachterna, som byggs för oceantrafik.

Den första modellen presenteras under andra halvan av 2010 och det blir Princess 105. Den följs senare av ett helt nytt flaggskepp, den tredäckade Princess 130 som beräknas stå klar 2011. Båda båtarna sägs spegla Princess kapacitet att bygga båtar i högsta kvalitet, styrka och design.

Princess 105 är en kraftfull flybridge cruising yacht med ett separat styrhus och boutrymmen i absolut toppklass. Hon erbjuder bomöjligheter för upp till tio personer. Hon kan fås med tre eller fyra sovkabiner för gästerna förutom ägarkbain och utrymmen för besättning med mera.

Princess 130 är en 40 meter långdistans tredäckad cruising yacht som ska ge ännu mer lyx åt sina gäster. I Princess 130 kan upp till tolv personer färdas i yppersta lyx. Ägaren bor i en magnifik svit på huvuddäck medan resten av gästerna fördelas på de andra däcken.

Produktionen av Princess 105 startar inom kort hos Princess Yachts International i varvet i South Yard. Det finns ett par reklamsajter för den som är intresserad av mer info:

Länk: www.princess105.com

Länk: www.princess130.com