26 juni, 2009

Folkfest med svenska båtracingeliten i Visby vecka 28

Arrangören White & White Event AB anordnar för andra året i rad tävlingen Båtracet, en deltävling i SM för racingsporten Thundercats. Gratisevenemange äger rum vid Kallbadhuset i Visby 9-10 juli. Vattensportarrangemanget riktar sig till alla med intresse för racing, båtar och underhållning. Utöver SM-deltävlingar med bland annat VM-mästaren i farthållning Rolle Sjögren som deltagare så byggs ett festivalområde upp längs med strandpromenaden.

Aktiviteter för alla nöjeslystna, stora som små, anordnas under dagarna och det kommer att bjudas på uppvisning i vattensport. Evenemanget finansieras av sponsorer och har därför möjlighet att erbjuda fri entré.

Båtracet arrangerades för första gången år 2008 på västkusten och initiativet till tävlingen kommer från Annika Jönsson Eckersten, VD för White & White Event AB. I år styr Båtracet kursen mot Visby och avsikten är att bli ett årligt återkommande event. Båtracet har som målsättning att under de två dygn som evenemanget pågår locka en så bred publik som möjligt till festivalområdet vid Wisby Strand.

Startskottet för Båtracet i Visby går torsdag den 9 juli klockan 10.00 då området öppnas för aktiviteter. Under dagen testkör åkarna banan och försäljning av mat och dryck kommer att erbjudas.

Fredag den 10 juli är den stora tävlingsdagen, racingheaten pågår hela dagen och avslutas med en prisutdelning under eftermiddagen. Kvällen den 10 juli hålls en avslutningsfest för Båtracet på Wisby Strand.

Länk: www.batracet.se