29 juni, 2009

Bra uppladdning inför VM i Lysekil efter två års uppehåll

Efter ett tvåårigt uppehåll har Marie Björling bevisat att formen fortfarande finns där, när hon i helgen vann en världscuptävling i Portugal, även kallad Grade 1-tävling. Med ett matchresultat på 17-1 kan man räkna med att Marie Björling blir farlig för de etablerade toppnamnen i VM i Lysekil i sommar.

– Vi har fått ihop teamet bra. Besluten kom snabbt och bra. Vi fick kämpa hårt i början för att vinna våra matcher men sedan kom segrarna lättare och vi förlorade endast en av 18 matcher. Det var strömt med ojämn vind, precis som i Lysekil. Vi kände att vi hade bra koll på dessa förhållanden, vilket bådar gott inför VM i Lysekil i sommar, säger en nöjd Marie Björling.

Tolv skeppare till VM i Lysekil (med världsrankingnummer i parentes):

Claire Leroy (1) FRA
Linda Rahm (2)SWE
Lucy MacGregor (3) GBR
Lotte Meldgaard Pedersen (4) DEN
Silke Hahlbrock (5) GER
Sally Barkow (8) USA
Katie Spithill (9)AUS
Anna Kjellberg (10) SWE
Christelle Philippe (11) FRA
Camilla Ulrikkeholm (12) DEN
Nicole Souter (15) AUS
Marie Björling (wild card) SWE

ISAF Women’s Match Racing World Championship 2009 / Lysekil Women’s Match är med 50 000 Euro i prispengar världens största tävling i matchracingsegling för damer. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.

Tolv av världens främsta kvinnliga matchracingskeppare deltar varje sommar i Lysekil Women’s Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsorer är Preem och Stena Bulk, med Carpe Diem Beds of Sweden, Concordia Maritime, Evidens och Sebago som partners samt Lysekils Kommun som värdstad.

Evenemanget arrangeras 27 juli-1 augusti.

Radiofrekvens: Mix Megapol 94,6 direktsänder under hela evenemanget.

Länk: www.lysekilwomensmatch.se