29 juni, 2009

Alpina landslaget seglar för tredje raka segern

För tredje året i rad deltar sex alpina landslagsåkare tillsammans med Audi i den spännande X 35-klassen i Gotland Runt. Efter två raka segrar är det först över mållinjen som gäller även i år – både för tjejerna, som vill försvara fjolårets seger, och för killarna, som är ute efter revansch.

I år går starten för Gotland runt onsdagen 1 juli och i startfältet återfinns för tredje året i rad två Audi-sponsrade X-Yachts med taggade medlemmar ur det alpina landslaget bland besättningen. I fjolårets vinnarbåt Audi R8 hittar vi den vid det här laget rutinerade Gotland Runt-seglaren Maria Pietilä Holmner som varit med alla tre åren. I år får hon sällskap av de alpina talangerna Kajsa Kling och Tessan Berglund, och skeppare är precis som i fjol Leif Carlsson, rutinerad seglare som i år gör sitt 25:e Gotland Runt och tillika VD på Sune Carlsson Båtvarv i Saltsjöbaden.

I den andra båten, Audi R10, återfinns utförsstjärnorna Mattias Hargin, som också gör sitt tredje Gotland Runt, samt Hans Olsson som gjorde sin seglingsdebut vid fjolårets tävling. Med sig i år har de Axel Bäck och för befälet på båten står skepparen Johan Delin. Efter att ha seglat in på en andra plats bakom tjejbåten i
X 35-klassen förra året är siktet nu inställt på revansch.

– Att segla Gotland Runt tillsammans med Audi ger våra aktiva en utmanade och uthållighetsprövande, såväl fysiskt som mentalt, tävling som komplement till sommarträningen. Under åren har deltagandet i Gotland Runt stärkt sammanhållningen och utvecklat lagarbetet på ett mycket bra sätt, säger Anders Sundqvist, alpin landslagschef.

Audi är även sponsor till Gotland Runt för andra året i rad och är sedan länge även internationellt engagerade i segling, bland annat som titelsponsor till Audi MedCup. Seglingarna i Gotland Runt genomförs i samarbete med Sune Carlsson Båtvarv AB i Saltsjöbaden som representerar X-Yachts i Sverige. Förutom X-Yachts och vanlig varvrörelse så har Sune Carlsson Båtvarv sedan två år tillbaka även en skidrörelse.

Namnen på de Audi-sponsrade X 35-båtarna som deltar i Gotland Runt – R8 och R10 – härstammar från Audis framgångsrika tävlingsbilar med samma namn som vunnit den legendariska motorsporttävlingen Le Mans 24 h hela åtta gånger totalt.

Eurocard Gotland Runt startar onsdag 1 juli kl 12:00. Vid Gotland Runts presskonferens på Sandhamn tisdag 30 juni kl 13:00 medverkar Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson.

Följ det alpina landslagets framfart i årets Gotland Runt via direktlänk på www.gotlandruntbloggen.se/blogs/15-audi-r8 eller www.gotlandruntbloggen.se/blogs/15-audi-r10