29 juni, 2009

Susannes uppfinning ger fria händer på semestern

Ska du resa med barn dit barnvagnen inte kan följa med? Då kan det nya bärtyget, BabyBack, vara ett bra hjälpmedel. Med BabyBack bär du ditt barn på ryggen och har därmed fria händer och ingen belastning på axlarna. Bakom produkten står Susanne Fonser som fick inspirationen under en resa i Afrika.

Nu lanseras det svenska bärtyget BabyBack, där man bär sitt barn på ryggen utan att belasta axlarna. Bärtyget klarar dessutom att bära barn upp till 20 kg.

Precis som så många andra bar Susanne sina barn mycket när de var små, i bärsele och i tygstycke på ryggen. Men när barnen var runt två år slutade hon med det. När familjen reste genom Ghana blev det självklart att återigen bära den då treåriga dottern som i värmen kunde sova middag i flera timmar. Och i Afrika bär man sina barn på ryggen. Med Saga uppknuten på ryggen kunde Susanne röra sig obehindrat och slapp få ont i kroppen eller känna sig låst. Den enda nackdelen tyckte Susanne var det något omständliga och osäkra knytandet av tygstycket. Det måste gå att förbättra, tänkte hon.

Resultatet blev BabyBack, ett bärtyg som är speciellt designat och utformat för att föräldrar ska kunna bära sitt barn på ett säkert och bekvämt sätt. Bärtyget knyts inte som på det traditionella afrikanska sättet utan försluts snabbt och säkert med justerbara kardborrband och snabbspännen. BabyBack tillverkas i ekologiskt linne och färgerna är miljövänliga. Produkten håller för upp till 20 kg och är testad av IFP Research, numera swerea/IFV. Äntligen Hemma-designern Karin Mannerstål har bidragit med färgval och mönster.

Babyback finns i färgerna svart, röd och natur samt i svart eller röd med vita prickar och kostar 950 kr.

Länk: www.babyback.se