29 juni, 2009

Seglarskola till förmån för Childhood Foundation

Match Cup Sweden är inte bara seglingstävlingar i världsklass utan erbjuder även aktiviteter för ungdom och familjer. För andra året i rad finns Svenska Seglarförbundet och Sjöassistans i Marstrand måndag 29 juni till söndag 5 juli och håller en seglarskola för nybörjare i samarbete med Marstrands Seglarsällskap och till förmån för Childhood Foundation.

– Vi vill att alla ska få möjlighet att prova på segling och Match Cup Sweden är ett perfekt tillfälle som samlar seglingsintresserade från hela Sverige och Norden, säger Stefan Rahm från Svenska Seglarförbundet.

Grundtanken är att man genom skolan faktiskt ska få lära sig något och inte bara följa med ut på havet. Det skapar ett ökat intresse för segling och matchracing. Båtarna som skolan använder är C55:or med liten köl som Pelle Petterson specialritat för ändamålet. Seglarskolan kommer att ta små grupper om 3-4 personer plus instruktör vilket gör att alla på båten får vara med och lära sig lite om segling och en hel del sjövett.

Seglarskolan kommer att vara belägen på Marstrand, söder om Strandverket, vilket betyder att den kommer vara mitt i centrum på publikområdet i Match Cup Sweden. Anmälningarna sker på plats och allt överskott från seglarskolan går oavkortat till Childhood Foundation.

– Seglarskolan var en populär premiäraktivitet förra året och är i år utvecklad för att ännu fler ska få prova på och förhoppningsvis söka sig vidare till någon av våra seglarskolor ute i landet, säger Stefan Rahm. Skolan är en fin attraktion för hela evenemanget och bidrar till känslan att Match Cup Sweden inte bara är tävlingar på en professionell nivå utan även en familjefest där man kan testa segling på sin egen nivå.

– Tillsammans med Svenska Seglarförbundet och Marstrands Seglarsällskap hoppas vi att det är många som vill prova på segling under veckan, för desto fler som testar här desto fler barn i världen kan Childhood Foundation hjälpa, förklarar Kenth Bill på Sjöassistans

På samma plats som Seglarskolan för nybörjare kommer även GKSS och Passalen hålla i en ”prova på segling” för funktionshindrade barn. Totalt under Match Cup Sweden-veckan kommer 75 barn att få möjlighet att lära sig mer om och prova på segling i handikappsanpassade Accessjollar.

– Det är ett roligt projekt och vi arbetar efter målsättningen att skapa en integrerad seglingsklubb, med segling för alla på lika villkor, berättar Martin Sothell, GKSS.

Länk: www.matchcupsweden.com

Kommentarer

Marcus 18:03:01 2009-07-11

Bra intiativ match Cup! För övriga seglkarkolor och marina utbildningar rekommenderar jag http://www.batutbildningar.se