30 juni, 2009

Kändisarna lockar publik till Match Cup Sweden

Världens bästa seglare i VM i matchracing i all ära, men när Celebrity Race seglas under Match Cup Sweden i Marstrand på fredag, då är det drag i kändis-Sverige. Lotta Engberg, Lasse Kronér, stjärnkocken Marcus Samuelsson och Marcus Allbäck och ett helt gäng kända besättningsmedlemmar ska dra i skoten med proffsen i den populära kändistävlingen.

När Celebrity Race hade premiär förra sommaren seglade Prinsessan Madeleine och NHL-proffset Henrik Lundqvist på samma båt. De hade sju andra besättningar av kändisar och seglarproffs mot sig på tävlingen, och många tiotusen åskådare följde tävlingen från de soliga klipporna.

I år upprepas succén i Match Cup Sweden med nya kändislag, där fotbollsspelare utmanar artister, kockar och handbollsspelare. I båtarna seglar en rad kända artister, idrottsstjärnor och TV-profiler i egna branschteam. På fredag klockan 13 startar kändistävlingen nedanför klipporna i Marstrand.

Allsångens stjärna Lotta Engberg gasar och drar på en av båtarna med folkkäre Lasse Kronér och tre seglingsprofiler, Hans Wallén och OS-seglarna Vendela Torgersson och Vendela Sandén. Unga artisten Sara Lumholdt seglar för välgörenhet medan Idoljurymedlemmen gör sällskap med självaste America’s Cup-seglaren, Pelle P.

Två av Sveriges stjärnkockar, Marcus Samuelsson och Alexandra Zazzi, kryddar besättningen på en annan av tävlingsbåtarna. På en tävlingsbåt håller man högsta kurs med fotbollsstjärnorna Håkan Mild och Pontus Kåmark. Men de får stenhård konkurrens av landslagsspelaren Marcus Allbäck.

Ett av teamen, som säkert faller unga på läppen, är alpina freestyleåkarna Sara Orrensjö och Jeanette Hargin, ett annat hör hemma i handbollens rum, med Johanna Alm och Magnus Wislander.

Länk: www.matchcupsweden.com