5 augusti, 2009

Ny Bavaria Sport 28 i samarbete med BMW

Nya Bavaria Sport 28 har lånat flera designelement från Deep Blue 46, en båt som har rönt internationell beundran för sina nydanande former och för sin genomtänkta funktion. Båda modellerna är framtagna i samarbete med BMW Group DesigworksUSA.

Bavaria Sport 28 bygger som koncept på Sportserien, som har blivit Sveriges mest sålda Sport Cruisers. En stor del av framgången ligger i Bavarias kombination av daycruiser och komfortabel bobåt. Den nya modellen förstärker ytterligare dessa element. Formgivarna har lyckats trolla med båtens former och utrymmen och skapat en båt som både på och under däck känns som en betydligt större båt. Samtidigt har båten den tilltalande stil och form som man kan förvänta sig av designteamet.

Den stora öppna sittbrunnen bjuder på generösa utrymmen. Plats för fem personer runt bordet. Stor solbädd med ett rejält och lätt åtkomligt stuvutrymme under. En så kallad ”wet bar” ger rätta en känsla av lyx. Båten har en ergonomiskt genomarbetad förarplats höjer komforten för styrman.

Unikt för storleksklassen är rymlig separat ägarhytt med dubbelkoj. Här finns också en separat sittsoffa, garderob, hyllskåp och gott om stuvutrymmen. I salongen finns stort pentry om babord och rejäl separat WC om styrbord. Längst förut, stor U‐soffa som rymmer sex personer. Soffan går att enkelt konvertera till inbjudande dubbelkoj.

Den nya 28:an har genomgått ett avancerat utvecklingsarbete. Erfarna industridesigners ser till att varje detalj är noga genomtänkt och funktionen väl analyserad. Båten, men också tillverkningen, planeras noggrant redan i designprocessen.

Data
Längd 8,95 m
Skrov längd 8,50 m
Bredd 2,99
Djup 0,90 m
Depl. 4 000 kg
Bränsle 520 l
Vatten 110 l
Höjd i salong ca. 1,85 m
Motorer Volvo Penta bensin eller diesel, enkel eller dubbel montage
Grund pris fritt varv med VP 5,7 GXI 239 kW cirka 850 000 kr.

Länk: www.bavariasverige.se