13 augusti, 2009

Svenskar i topp i VM i vindsurfing i Motala

Det har gått mycket bra för de svenska seglarna vid första dagen av VM i vindsurfing i Motala. 16-åriga talangen Kajsa Larsson från arrangörsklubben Motala leder damklassen och 17-årige Jonathan Wallin från Stockholm ligger i topp bland herrarna.

Årets VM i Kona-klassen är det fjärde i ordningen och har samlat nästan 90 seglare från ett tiotal länder. Tidigare VM har seglats i Thailand, Frankrike och Tyskland. Kona One har på några få år etablerat sig som den stora breddklassen inom vindsurfing och är idag den största tävlingsklassen i Sverige.

– Båda seglingarna gick i väldigt lätta och skiftande vindar. Jag trivs bra med sådana förhållanden och är väldigt nöjd med min segling, säger Kajsa Larsson som med resultaten etta och tvåa i dagens seglingar ligger på en total förstaplats bland damerna.

Resultat damer efter första dagens seglingar:
• Kajsa Larsson – Sverige (Motala)
• Manuela Buch – Tyskland
• Fanny Baumann – Sverige (Stockholm)

Bland herrarna lyckades Jonathan Wallin allra bäst. Han vann den första seglingen och slutade på fjärde plats i den andra.

– Jag har kunnat träna väldigt bra hela sommaren och är bra form. Konkurrensen är stenhård men mitt mål är att vara med och fajtas om totalsegern, säger Jonathan Wallin.

Resultat herrar efter första dagens seglingar:
• Jonathan Wallin – Sverige (Stockholm)
• Hans Nyström – Sverige (Stockholm)
• Jurgen van Laarhoven – Nederländerna

Förra årets världsmästare Björn Holm fick en tuff start på dagen och slutade på 16 plats i den första seglingen. I den andra tog han revansch och vann. Han är därför att räkna med inför seglingarna som fortsätter imorgon.

Länk: www.bradsegla.se