24 augusti, 2009

“Vidhäftningsproblem under vissa förhållanden”

Efter bland annat en artikel i Dagens Nyheter om bristande effektivitet och vidhäftningsproblem med bottenfärger har Ekomarin gått ut med en pressrelease om företagets bottenfärger. Där förklarar företaget att färgerna har “Vidhäftningsproblem under vissa förhållanden”.

Pressrelease:

Inför båtsäsongen 2009 lanserades en primer för att förbättra vidhäftningen av den giftfria båtbottenfärgen Neptune Formula.

I slutet av augusti har det visat sig att den nya primern i vissa fall inte har fungerat fullt ut. Vi vet att cirka fyra procent av våra kunder har drabbats av att bottenfärgen inte har haft tillräckligt bra vidhäftning. Detta beror på att primern, som innehåller en mjukgörande ingrediens, lett till att färgen, under vissa förhållanden, blivit mjuk och därför nötts ner allt för snabbt.

Vi tar alla rapporter på största allvar och välkomnar de som drabbats eller har frågor att kontakta oss på e-post eller på telefon. Självklart gäller nöjd kund-garantin för de som fått problem med färgen.

Samtidigt är det fantastiskt roligt att upptäcka att fler och fler har upptäckt fördelarna med Neptune Formula den här säsongen. Det innebär att mindre gifter sprider sig i Östersjön och visar att många båtägare vill hitta alternativ som inte skadar havet.

Neptune Formula-produkterna är biologiskt verksamma och därmed helt oskadliga för havsmiljön. Färgen innehåller proteiner som lockar bakterier som finns naturligt i vattnet att bilda en biofilm på båtbotten.

Biofilmen skapar ett tunt syrefritt skikt närmast skrovet, som avskräcker havstulpanernas larver från att fästa. Neptune Formula som lanserades i februari 2008 finns till försäljning hos svenska och finska återförsäljare.

Med vänlig hälsning
Claes Tarras Ericsson, VD, Ekomarine

Länk: www.neptuneformula.com