1 september, 2009

Jämför villkor för båtlån på nätet

De låga räntorna och båtpriserna gör att många köper ny eller begagnad båt, ofta finansierat genom ett lån. Men det finns stora skillnader i räntenivåer bland banker och kreditgivare. Även hos låneförmedlaren Lendo – vars affärsidé är att låta flera banker buda på varje låneansökan för att pressa räntan – är skillnaden stor.

I våras var skillnaden mellan högst och lägst erbjudna ränta i genomsnitt så mycket som 6,27 procentenheter. Lägst erbjuden ränta var 3,43%. Nu förklarar bankerna att de vill ligga kvar på en relativt hög ränteskillnad för att själva tjäna mer pengar.

Enligt Lendo används en stor del av de förmedlade lånen just nu till köp av båt och bil. Samtidigt används nästan hälften av kundernas lån för att lägga om tidigare lån från andra banker och kreditgivare, t ex kostsamma avbetalningsköp eller kreditkortsskulder.

Att jämföra flera långivares erbjudanden innan ett lån tas, samt att lägga om tidigare tagna lån, kan sänka räntekostnaderna rejält.

Länk: www.lendo.se