1 september, 2009

Smart säck för enklare motorservice

Drevsäcken är ett miljövänligt och enkelt sätt att serva motorn nu när båtupptagningarna närmare sig. Den hängs på drevet och fylls med 20-40 liter vatten och glykol 50/50, för bästa frost och rostskydd. Med drevsäcken konserveras hela sjövattensystemet, ingen losstagning av slangar är nödvändig, systemet är klart för vintern på en kvart, och konserveringsvätskan kan användas år efter år.

Genom en dränerings pip i nedre delen av säcken så tappar man åter konserveringsvätskan i dunk och förvarar den till nästa säsong.

Demontera propellern/a och dess tillbehör. Kontrollera drevet så det inte finns några vassa utstick, ex skador på skäddan eller fenor/plan, vid skador täck dessa med ex silvertejp så säcken inte skadas.

Häng upp säcken underifrån på drevet så att handtagen kommer ovan drevets plan/Avgasutsläpp, fäst remmen genom handtagen så att säcken hänger kvar.

Vik pipen i botten och sätt dit klämman innan du fyller vätskan i säcken, fyll så att vätskan når en bit ovan kylvattenintagen på drevets främre del, sedan kan motorn startas låt den gå i 1 minut så att vätskan når runt i hela systemet.

Om du har en sjövatten kyld motor så låt den gå varm så att termostaten öppnar och du får konserveringsvätska i alla kylkanaler.

När motorn är avslagen så tappas vätskan åter till dunken genom pipen i botten. Demontera säcken och se till all vätska kommit ut.

Länk: www.yellowsmarts.com

Kommentarer

Formula 21:04:00 2009-10-06

Dessvärre måste den fyllas med dubbel mängd vatten/glykol för att funka till Alpha drev, annars är den kanon.

anders linder 14:14:24 2010-04-16

sämsta skit jag har stött på,i stort sett omöjlig att tömma utan spill man får lägga ner dunkarna på backen och på sin höjd få ut 2L åt gången,för om du höjer drevet så kommer det inte ut något ur säcken,hade varit bättre om pipen satt på andra sidan (innåt båten) på så sätt skulle man höja drevet och få plats med en stående dunk/hink

Mange 14:00:50 2010-05-05

Vänd på säcken så får du den som du vill ha. Du får ev. göra ett par extra hål för remmen så var det löst.