2 september, 2009

Wettpunkt.com missade vinsten i Cowes

Österrikaren Hannes Bohinc och hans team Wettpunkt.com straffades hårt och tappade därmed segern strax innan målgången i Cowes-Torquay-Cowes. En skadad tank tvingade den Buzzi-designade båten att dra sig tillbaka bara 1.5 Nm innan målgång efter fyra timmars tuff racing till havs. I stället blev det teamet Cinzano, med Marcus Hendricks, Tim Grimshaw och Eric Smilie som tog vinsten efter 3 timmar, 35 minuter och 20 sekunder före Hot Lemon, som ledde det 170 Nm långa racet under största delen.

Det var ett drama som utspelade sig på vattnen utanför Cowes. Bara hälften av de 21 deltagande teamen tog sig i mål. I de nära 2 m höga vågorna fick till exempel Ocean Dragon stora problem utanför Poole Bay och sjönk. Besättningsmedlemmarna kunde dock räddas.

Wettpunkt.com gick bra under den första delen av racet. Motorerna från FPT engines fick visa vad de gick för även under extremt tuffa förhållanden.

Med bara 20 Nm kvar låg Wettpunkt.com och Cinzano sida vid sida i jakten på ledande Hot Lemon. De skulle försöka passera Scorpion med Mike och Dave Deacon med bara 5 Nm kvar till mål när de fick problem och senare tvingades avbryta.

2009 Cowes-Torquay-Cowes
Official Race Result

Pos. – No. – Boat Name – Hull/Engine
1. – 558 – Cinzano – CUV/Ilmor
2. – R2 – Hot Lemon – Scorpion/Yanmar
3. – 47 – Relentless – Revenger/Mercury
4. – R14 – Team Scorpion – Scorpion/Yanmar
5. – 343 – Carbon Neutral – Revenger/Mercury
6. – 18 – Power Products – Phantom/Yamaha
7. – 130 – The Fugative – Shakespear/Yanmar
8. – 100 – Blastoff – Fountain/Mercury
9. – 12 – Birretta – Buzzi/Yanmar

Länk: www.WettpunktRacing.com