3 september, 2009

Världspremiär för helt nya Bavaria Cruiser 32

Nu har Bavarias allra senaste nyhet presenterats. Det är nya Bavaria Cruiser 32, som är den senaste produkten från samarbetet mellan Farr Yacht Design och BMW Group DesignworksUSA. Premiären hölls på HISWA boat show i närheten av Amsterdam i Holland, som är en av Europas viktigaste båtmässor.

– Cruiser 32 är resultatet av våra långsiktiga mål med Bavaria, att erbjuda de bästa båtarna, den högsta värdet för kunden och detta med hög kvalitet i båtarna som byggs vid vad vi anser är världens modernaste båtvarv, säger Andres Cardenas, VD för Bavaria Yachts.

Cruiser 32 har en mycket väl genomtänkt design, både för inredningen och skrovet. Det ger stora utrymmen i båten och på däck. Sittbrunnen är funktionellt utformad och det finns nu flera alternativ för dem som vill ha olika träslag. Det kan vara viktigt till exempel på den norska marknaden där debatten om huruvida teak bör användas i båtar har varit väldigt aggressiv de senaste åren.

– Efter introduktionen av vårt nya flaggskepp – Bavaria Cruiser 55 – fck vi fullt upp med sysselsättning för att designa vår nya utmaning, som gällde att bygga en 32-fots segelbåt, förklarar Patrick Shaughnessy, VD för Farr Yacht Design.

– Det var en stor utmaning och jag är stolt över att presentera Cruiser 32. Den ser inte bara stor ut för sin storlek utan är verkligen en stor båt. Det är inte heller bara ännu en båt för nybörjare utan den passar bra för hela familjen.

Cruiser 32 visas även på båtmässorna i Cannes, Southampton och Friedrichshafen.

Länk: www.bavariasverige.se