4 september, 2009

Ryssundet muddras

Nu är det äntligen klart att Ryssundet i Stockholms södra skärgård ska muddras. Nyheten presenterades på den pågående flytande båtmässan i Stockholm på torsdagen. Sjöman Öhman, som drivs av båtjournalisten Anders Öhman, presenterar muddringsprojektet mer i detalj på sin blogg.

Ett klipp från bloggen:

“Nu skall Ryssundet i Stockholms södra skärgård muddras . Det sade Skärgårdsstiftelsens VD Berndt Festin på årets båtmässa och nu är muddringen igång sedan 1 september. Sedan sommaren 2008 har stiftelsen sökt pengar till projektet och vänt sig till kommuner, båtklubbar och övriga intressenter. Två till tre miljoner kronor väntas muddringen kosta. Bidragen har droppat in efter hand och bland bidragsgivarna finns båtklubbar som slantat upp 100 000 kronor.”

Länk: http://sjomanohman.blogspot.com/