10 september, 2009

Högmodern klassiker med retrodesign

Den holländska båttillverkaren Shipyard Mulder har sjösatt en ny skönhet döpt till Eleonore. Det är en klassisk motor yacht byggd för en holländsk köpare. Hon är utrustad med den allra senaste teknologin men har ändå typiskt klassiska linjer från designern Theo Werner.

Totallängden på denna mjukt rundade skönhet är 23,7 m och bredden 5,8 m. Eleonore är försedd med dubbla Caterpillar C7 dieselmotorer på vardera 187kW vid 2,400 rpm, vilket ger en marschfart på behagliga 11 knop. Två generatorer ser till att det alltid finns tillräckligt med batterikapacitet ombord.

Eleonore har en mycket rymlig kabin för båtens ägare och två stycken gästkabiner akterut för två personer vardera. Samtliga kabiner har separata badrum med marmorgolv. Inredningen i övrigt är gjord i förstklassigt körsbärsträ med paneler och rundade dörrar.

Mulder Shipyard har tidigare byggt en rad internationellt kända motor yachter i den här klassen och större upp till cirka 30 m längd. Bland andra kända båtar från varvet finns till exempel en kutter som designats av Willem de Vries Lentsch.

Länk: www.muldershipyard.nl