11 september, 2009

Riviera fokuserar på framtiden med nyheter

Australiens största tillverkare av större båtar – Riviera i Brisbane – har bestämt sig för att satsa på att utveckla fler nyheter för att öka försäljningen. Den australiska marknaden har påverkats av den pågående lågkonjunkturen, men efter den nyligen avslutade båtmässan i Sydney rapporterade Riviera och flera andra båtbyggare i landet en god försäljning.

Riviera var i trångmål under våren och hade bland annat flera möten inför en eventuell rekonstruktion. Men tillsammans med långivarna har företagsledningen upprättat en framtidsplan som innebär fortsatt satsning på tillväxt och att utveckla nyheter.

– verkligheten är sådan att vi fick stoppa tillväxten och förändra vår organisation så att den passar den rådande marknaden bättre. Idag har vi en bättre organisation och är redo att gå vidare. De senaste veckorna har vi dessutom sålt mer än en ny båt per vecka, säger företagets VD, John Anderson.

Riviera jobbar i nära samarbete med Volvo Penta som motorleverantör. Företagets nya 5800 Sport Yacht (bilden) är försedd med en trippelinstallation av Volvo Penta IPS. För tillfället har Riviera kontrakt på minst åtta nybyggen av den här modellen för leverans under början av 2010.

Ytterligare en nyhet, som hade premiär på mässan i Sydney, är Riviera 5000 Sport Yacht. Den är försedd med Cummins MerCruisers nya Zeus-system. Dessutom visades en 51 Flybridge med stängd flybridge (bra i Australiens varma och extremt fuktiga klimat) med trippel IPS drives och en version av företagets 47-fotare, även den med stängd flybridge. På mässan visades även 5800 och 3600 Sport Yacht, även de med Volvo Penta IPS-system.

Länk: www.riviera.com.au