14 september, 2009

Fantastisk start Clipper 09-10 Round the World Yacht Race

Över 10 000 personerkantade stränderna och kajerna vid engelska Humber för att se starten av Clipper 09-10 Round the World Yacht Race på söndagen. Kanonerna sköt salut när de tio internationellt sponsrade båtarna passerade startlinjen kl. 13.00 GMT för att sätta kurs ut på sin 35 000 Nm långa seglats.

I täten seglade båten Edinburgh Inspiring Capital. Den första delen av racet tar båtarna öster ut till franska La Rochelle. Det var frisk nordlig bris vid starten, vilket kan ge ett mycket snabbt race under den 780 Nm långa delsträckan.

Den enda nordiska deltagaren, Team Finland, seglade snabbt upp från sjätte till andra plats under de inledande timmarna.

Efter målgång i Frankrike väntar en lång rad hamnar på besök av deltagarna i racet. De länder som ska besökas är Brasilien, Sydafrika, Australien, Singapore, Kina, Kalifornien/USA, Panama, Jamaica, New York/USA, Cape Breton Island, Cork i England och Nederländerna. Återkomsten till Humber sker 17 juli 2010.

Länk: www.clipperroundtheworld.com