14 september, 2009

Världsmästare 2009 – Bohinc, Cangiano och Carpitella

Hannes Bohinc, Giancarlo Cangiano och Giovanni Carpitella utsågs till världsmästare i klassen Evolution vid VM-finalen på Sicilien när OSG Racing teams Mercury- försedda Outerlimits båt tog andraplatsen bakom Furnibo i årets finalrace i P1. Det var en perfekt avslutning för SNAV OSG, som har vunnit tre Grand Prix och slutat på pallen i åtta av tio möjliga tävlingar.

Det såg ut att bli riktigt tuffa tävlingsförhållanden efter de inledande testracen. Det blev också riktigt tufft för samtliga deltagare. Bland annat blev Cigarette Smash Poker dramatiskt diskvalificerade för att ha fuskat vid invägningen av båtarna.

– OSG Racing förtjänar den här vinsten efter att ha vunnit tre av fem Grand Prix. Vi har varit det bäst förberedda teamet med den bästa båten och det har varit en väldigt kul säsong för oss alla, säger Hannes Bohinc.

Resultat från the Sicilian Grand Prix of the Sea (Round 10)

Endurance Race Result– Evolution Class

1 33 – Furnibo – BEL – 100
2 – 88 – SNAV OSG – IT – 90
3 – 53 – Metamarine Pignolo – IT – 81
4 – 47 – Silverline – GBR – 73

DNF – 77 – Lucas Oil Outerlimits – USA
DNF – 66 – Cranefields Wine – DE
DNS – 10 – Cigarette Smash Poker – IT

Länk: www.hannesbohinc.com/p1