16 september, 2009

Nordens mest exklusiva båtar visas den 4 november

Den 4 november öppnar den 13:e Scandinavian Boat Show på Stockholmsmässan. Mässan samlar de häftigaste, snyggaste och lyxigaste båtarna. Omkring 100 båtar ställs ut. Flera av dem har aldrig visats på mässan tidigare. Dessutom visas de allra senaste tillbehören, segel & rigg, bryggor, motorer och sjökläder.

– Det ser ut att bli minst ett hundratal av de snyggaste och lyxigaste båtarna som vi kan erbjuda här i Sverige på årets Scandinavian Boat Show. De flesta har hög prestanda och är läckert designade. Sådana båtar står högt i kurs i dag, både vad det gäller motor- och segelbåtar. Och det är de båtarna som besökaren kommer att se när mässan öppnar onsdagen den 4 november, säger Thomas Sandberg, projektledare för Scandinavian Boat Show.

På mässgolvet finns många nya båtar som inte visats tidigare och andra båtar visas i ny tappning med ny utrustning. Bland segelbåtsnyheterna kan nämnas Arcona 340, Dufour 405, Bavaria 32, Delphia 40.3, HR 310 och Elan 310. Till de hetaste nyheterna på motorbåtssidan ser vi bland annat Bavaria 38 och Cris Craft Corsair 25.

– Och fler kommer, säger Thomas.

Besök mässans Yacht Club Lounge
Yacht Club Lounge, som premiäröppnade på mässan förra året är en exklusiv lounge och mötesplats, intill segelbåtarna i mässhallen, där man träffar likasinnade. Man minglar, pratar affärer, diskuterar segling och båtar, eller bara tar de lugnt med en kopp espresso, ett glas vin eller champagne till bra DJ-musik.

Han klarade det
Ola Skinnarmo klarade att på en säsong segla den beryktade vägen från Atlanten, norr om Ryssland och till Stilla havet, den så kallade Nordostpassagen. Ola berättar själv på mässan om strapatserna och reflekterar både över naturens gudomlighet samt dess skörhet.

Boat Innovation Award delas ut för andra året
Namnet Boat Innovation Award delas i år ut för andra gången. Priset är båtjournalisternas innovationspris. Det som bedöms är just graden av innovation. Det innovativa kan vara i form av en nydanande design, ny teknik, miljöfördelar, eller något som påtagligt kan påvisa en “innovationshöjd” i detalj eller som helhet. Syftet med priset är att premiera kreativa idéer som utvecklar båtlivet i Norden. Priset är nordiskt och juryn består av sex av våra främsta och mest erfarna nordiska båtjournalister.

Båten, maten och hälsan – tre mässor samma helg
– Förutom en välfylld och lockande båtmässa som besöks av många tusen människor under onsdagen till söndagen, så kommer folk också att vallfärda till mässhallarna speciellt under helgen den 6-8 november. Parallellt går nämligen mässorna Allt för hälsan, en inspirations- och kunskapsmässan för alla som bryr sig om sin hälsa, samt Det goda köket, nordens största publika mässa för mat, dryck och köksutrustning.

– Det blir en riktigt hälsosam upplevelsehelg för hela familjen med andra ord, både för magen, hälsan och plånboken, säger Thomas Sandberg.

Länk: www.scandinavianboatshow.se