29 september, 2009

Nya Salona 44 – Högpresterande prestanda med sportig elegans

Salonas nya 44-fotare följer inte bara filosofin och konceptet från föregångaren Salona 45 utan hon tar utvecklingen ett stort steg vidare i teknologi, design, komfort och prestanda. Stilen och seglingsegenskaperna gör hennes framträdande imponerande vid första kontakten, men ännu viktigare är att bakom den stilrena siluetten så döljer sig en kompromisslös konstruktion.

Pressrelease:

Prestanda är en av de mest utmärk-ande och igenkännande egenskaperna för en Salona och som alltid har stort arbete lagts ner för att skapa en stark konstruktion tillsammans med avancerad teknologi. I standardutförande byggs nya Salona 44 med den senaste tekniken inom vakuum injicering för skrov och däck och med vinylester. Laminatet består bland annat av s.k. triaxiala och biaxiala E-glassfibrer, detta tillsammans med byggmetoden skapar inte bara en lättare konstruktion utan dessutom är den starkare, styvare och stummare.

I designarbetet har stort arbete lagts ner för att utveckla både en elegant och funktionell yacht såväl interört som exteriört för att möt behoven för bekväm cruising och att tillfredställa den som söker en yacht för spännande racing.

Nya Salona har i standardutförande en modern, ljus högklassig teakinredning och hela inredningen har en elegans och värme som gör att man känner ett stort välbefinnande och härlig trivsel med att leva ombord. De tre sovkabinerna erbjuder högsta komfort med bl.a. en King Size bädd förliga kabinen, och i salongen finner man plats och inbjudande atmosfär för umgänge med familj och vänner.

Det L-formade pentryt på babords sida är funktionellt utformat matlagning även till sjöss och med gott om avställningsplats och effektiva förvaringsutrymmen. Tillsammans med senaste inom design av undervattenlinjer, höga stabilitet och effektiva segelplan är nya Salona 44 en komfortabel, säker och härlig yacht att segla. Dessa egenskaper ligger även till grund för skepparen och besättningen som söker en konkurrenskraftig och spännande yacht för racing på högsta nivå inom både inom IRC och ORC. Tillsammans med varvet och konstruktörerna erbjuder vi support för att optimera din Salona och tar fram speciella racingorienterade konfigurationer.

Länk: www.promarinegroup.se