5 oktober, 2009

Bavaria omstruktureras – långivarna är överens

Bavaria Yachtbau GmbH (“Bavaria”) tillkännagav på lördagen att företaget omstruktureras. Tre företag som tillsammans kontrollerar 95 procent av Bavarias skulder på över en miljard kr har gått med på omstruktureringen. Detta innebär att den tyska båtbyggaren åter får en stark position med friska finanser och bättre förutsättningar inför framtiden.

Bavaria får nu en mycket bättre position så att företaget kan lansera nyheter i en ännu snabbare takt än tidigare. En linje som även de engelska storvarven Sunseeker, Fairline och Princess har valt att följa. Den som är väl rustad när ekonomin vänder uppåt igen kan bli en vinnare.

Under den nuvarande ägaren, Bain Capital, har Bavaria tagit fram ett antal nya segel- och motorbåtar och även inlett ett revolutionerande samarbete med erkända Farr Yacht Design och BMW Group Designworks USA. Resultatet av dessa samarbeten syns i båtar som Deep Blue 46 och nya Bavaria Cruiser 32.

– Det här är en välkommen nyhet för oss som arbetar på Bavaria. Vi är mycket nöjda med de nya båtar som vi har tagit fram den senaste säsongen och vi hoppas nu på en långsiktig tillväxt i samarbete med våra samarbetspartners, säger Andrés Cárdenas, VD för Bavaria.