9 oktober, 2009

Berntsson Sailing Team klara för kvartsfinal

Med sex vinster och en förlust stod berntsson sailing team klara som gruppsegrare och säkrade därmed en plats i kvartsfinalen.

Inför dagens seglingar hade teamet 3-1 i poäng. Förlustmatchen mot Wilson, USA, blev minst sagt händelserik. Redan vid första mötet blev det kollosion och domaren dömde ett straff till Berntsson. Bara minuter senare i den hårda vinden tappade Wilson kontrollen och rammade domarbåten som fick slagsida och var nära på att sjunka. Ny domare fick kallas in och matchen fortsatte. Matchen blev jämn med flera situationer men Berntsson lyckades inte kvitta straffet.

Dagens seglingar i något lättare vind seglade laget nästintill klanderfritt och vann återstående tre matcher, vilket gav det totala resultatet sex vinster och en förlust. Berntsson Sailing Team vann därmed gruppen och är klara för kvartsfinal. Imorgon fredag börjar kvartsfinalerna.

Länk: www.berntssonsailingteam.se