9 oktober, 2009

30 svenska mästare i avgörande mästarmöte

Varje år koras 47 svenska mästare i segling. Vem som är den verkliga mästaren avgörs under Mästarnas Mästare i Sandhamn, den 10 och 11 oktober. I år kämpar 30 svenska mästare om titeln.

– Genom att låta de bästa seglarna mötas på korta banor nära land vill vi göra det enkelt att hänga med och mer intressant för en bredare publik, säger Stefan Rahm, förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet.

Mästarnas Mästare har en stor spännvidd av seglare, allt från OS-elit till seglare från mer traditionella klasser som IF, H-båt och E-jolle.

För att inte någon seglare ska få fördelen av att segla sin egen klass seglas Mästarnas Mästare i CB66:or med spinnaker.

Varje lag består av max 4 personer och besättningsvikten får inte överstiga 263 kg. Det är upp till varje svensk mästare att sätta samman sin besättning.

För fjärde året i följd avgörs Mästarnas Mästare i Sandhamn.

– Det är självklart att den här tävlingen ska seglas vid ostkustens seglarmetropol och framför Seglarhotellet, där publiken sitter mitt i händelsernas centrum, säger Magnus Widell, vd för Seglarhotellet.

Tävlingen kan följas i realtid på www.svensksegling.se/mastarnasmastare, då båtarna är utrustade med GPS-sändare som visar deras positioner.

Mästarnas Mästare arrangeras av Svenska Seglarförbundet, Kungliga Svenska Segel Sällskapet och Seglarhotellet i Sandhamn.