12 oktober, 2009

MSC Cruises utökar sitt program i Karibien

Det italienska rederiet MSC Cruises hårdsatsar på kryssningar i Karibien inför vintern. Säsongen förlängs med två månader, antalet rutter utökas och nya exotiska destinationer som Montego Bay på Jamaica och Playa del Carmen i Mexiko erbjuder en större variation i utflyktsprogrammet.

Statistik från European Cruise Council visar att 24 % av alla svenskar som reste på en kryssningssemester under 2008 valde en kryssning i Karibien. Ett varmt och soligt vinterklimat och möjligheten att kombinera avkoppling ombord med spännande utflykter på flera paradisöar gör en kryssning i Karibien till en drömresa för många.

– Intresset för att kryssa i Karibien är stort och allt fler upptäcker att en kryssning är ett väldigt prisvärt semesteralternativ i Karibien. Att dollarn är relativt billig just nu ökar också intresset, säger Håkan Jalvén, försäljningschef på MSC Cruises.

För att möta intresset breddar MSC Cruises sitt Karibien-program inför vintersäsongen 2009/2010. Säsongsstarten är tidigarelagd två månader från januari till november vilket innebär fler kryssningar i olika längder om 5-, 7- och 10 nätter och fler olika rutter med nya destinationer som Montego Bay på Jamaica och Playa del Carmen i Mexiko. Sammanlagt finns upp till 12 olika dagsutflykter i de olika hamnarna, allt från arkeologiska lämningar till snorkling.

– Vi erbjuder ett bredare kryssningsprogram i Karibien än någonsin och lanserar även mer flexibla paket för MSC Fly & Cruise så att man kan förlänga vistelsen i land före eller efter kryssningen. Exempelvis är det många barnfamiljer som vill passa på att besöka nöjesparker när de ändå är i Florida, säger Håkan Jalvén.

Samtliga kryssningar i västra och östra Karibien är med ett av MSC Cruises mest moderna fartyg, MSC Poesia som sjösattes 2008. Ombord finns förutom två pooler och fyra restauranger också ett 1 160 kvadratmeter stort spaområde. MSC Poesia har fler än 800 hytter med privata balkonger.

Länk: www.msccruises.se