15 oktober, 2009

Hamel Sails blir svensk distributör för Hyde Sails

Hamel Sails med två svenska segelloft blir ny svensk distributör för Hyde Sails. Hans Hamel startade sitt segelmakeri 1978. Sedan starten har segelmakeriet tillverkat segel till alla typer av seglare och båttyper, med fokus på hög service och pålitlighet.

– Vi kommer att bli ett starkt team på den svenska marknaden, säger Hans Hamel.

Hamel Sails produktion i Sverige kommer att fortsätta oförändrat med fokus på Performance Cruising och Racingsegel. Hyde Sails kommer att komplettera våra egna produkter, tillsammans kan vi nu erbjuda segel till en bredare kundkrets.

– Vi har vuxit konstant de senaste åren och finns nu representerade över hela världen. Vårt samarbete med Hamel Sails blir ett viktigt komplement till vårt nätverk och stärker vår närvaro på den Skandinaviska marknaden, säger Richard Franks, Hyde Sails försäljnings- och marknadschef.

Grunden för Hamel Sails ligger i de egentillverkade seglen och den trogna personalen, bestående av ett rutinerat team aktiva seglare med erfarenhet från minsta jolle till Americas Cup. Hamel Sails med sina två loft i Sverige, har sitt produktionsloft i Karlshamn medan Stockholmloftet främst nyttjas för service och försäljning.

Länk: www.hamelsails.com