26 oktober, 2009

Michael Collberg gör comeback i Expressklassen

Seglarprofilen Michael Collberg gör comeback i Expressklassen och seglar SM/NoM Marstrand 2010, enligt Västkustens Expresseglare.

Team Collberg har en unik samling av guldmedaljer: sju SM-guld Express, sex SM-guld H-båt, tre NM-guld H-båt, ett Danskt guld H-båt, tre Norska guld H-båt, SM-guld IF, nordisk mästare Matchrace, tre totalsegrar i Tjörn Runt samt framgångar i J80 samt X-99.

– Expressen har en speciell plats hos mig, det var med Black Magic vi vann det första SM-guldet 1987! säger Michael Collberg, Team Collberg. ”Marstrand skall bli jättekul att segla, härligt att det blir lite utländska båtar också!”

SM/NoM i Marstrand 2010 ser ut att bli riktigt intressant. Guldvinnare återvänder, rookies gör entré. Säkerligen bjuder de Norska och Danska Expresseglarna på starkt motstånd i Marstrand.

Läs mer på www.expresseglare.org

– Det skall bli toppen att få återvända till Marstrand nästa år och köra SM/NoM! Sveriges seglar-Mecca erbjuder allt vi kappseglare vill ha! säger Mikael Bogefors SWE 2009 (f.d. ordförande i Sveriges Expresseglare).

– Också de som inte seglar kan njuta av allt Marstrand kan erbjuda, till exempel besöka Sveriges enda seglingsbibliotek.

Västkustens Expresseglare med ca 90 Expresser är ett regionförbund under Sveriges Expresseglare. 2008 lanserades X-Race TV som sänder live WebbTV från Båtmässor och regattor, filmerna finns också on-demand med över 100 000 nedladdningar. Västkustens Expresseglare genomför också föreläsningar under temat ”Success med Express”.

Länk: www.teamcollberg.se