5 november, 2009

Nya Golden-Cut 28G på Scandinavian Boat Show

Sedan Richard Granbergs medverkan i SVT:s TV-program ”Draknästet” förra vintern, där entreprenörer kunde söka investerare till sina affärsidéer, så har verksamheten fått en fantastisk start. Visserligen valde ingen av ”Drakarna” att investera i företaget, men tre av dem – båtentusiasterna Mats Gabrielsson, Richard Båge och Sven Hagströmer – valde däremot att köpa varsin Golden-Cut 28 W för egen del vilket blev startskottet för Golden-Cut Yachts.

Golden-Cut Yachts varv ligger i anslutning till Windys Scandinavias svenska varv i Västervik och genom ett gediget förarbete och ett lokalt tillverkningssamarbete i kombination med samarbetet med ett exklusiva träbåtsvarv i tredjee generationen i Istanbul kunde Golden-Cut snabbt komma igång och produceras.

Efter det har allt rullat på snabbt och första modellen Golden-Cut 28 W har fått ett fantastiskt gensvar trots den korta tid den funnits tillgänglig på marknaden. Utöver de 3 första båtarna hann även en fjärde båt bli klar och säljas under säsongen likväl som att Golden-Cut fick sin första återförsäljare och representant i Stockholmsområdet, de välkända och duktiga Galärbryggan vid Djurgårdsbron.

– Det har varit ett oerhört intensivt arbete att få allt på plats och komma igång på så kort tid. Men det har givit resultat och vi har fått överväldigande positiv feedback från de första kunderna. Så nu kan vi på allvar gå in i nästa fas som ett mognare företag och utveckla verksamheten vidare, stillestånd är tillbakagång enligt mig, säger Richard.

Den första modellen Golden-Cut 28 W har ett kombinerat trä skrov med plast i botten. Den nya modellen Golden-Cut 28 G (G står för Glass Reinforced Plastic) som nu lanseras har plastskrov men med trädäck och mahogny inredning. Den kommer utrustas med Volvo-Pentas nya D3 serie som bl.a. innefattar ett större motoralternativ på 220 hk motor och full EVC. Den första W-modellen var 50- tals inspirerad medan G-modellen är mer 60-tal vilket märks i tidstypiska designförändringarna, bl.a. är dörrar och luckor enhetligt plana istället för som tidigare med spegelramar m.m.

– Vi har från börjat planerat två modeller av Golden-Cut 28 för att tillgodose de kunder som gillar båten och linjerna samt det fantastiska träarbete i inredning och däck, men som vill ha ett plastskrov eller annan färg på skrovet. Den nya modellen skiljer sig lite i utförandet och är lite sportigare i sin framtoning den kommer få en högre toppfart genom lägre vikt och möjligheten till det större motoralternativet. Det skall bli väldigt roligt att lansera den under Scandinavian Boat Show då jag vet att många väntat på den, säger Richard Granberg.

Då produktionskapaciteten ännu är begränsad bör man lägga en order så snart som möjligt för att få leverans av sin egen Golden-Cut 28 till säsongen 2010, endast totalt 5 st beräknas hinnas tillverkas. Priset för Golden-Cut G med 200 hk D3 är 1 795 000 kr.

Länk: www.golden-cut.se