6 november, 2009

Delphia utökar med ny motorbåt

Delphia Yachts AB utökar sin produktportfölj i Skandinavien med Delphia 1050 Escape. En modern cabin cruiser för färd i insjöar, kanaler och kustnära farvatten.

– Delphia Yachts beslutade sig för tillverka min version av en modern och miljövänliga cabin cruiser. Namnet “Escape”, säger allt. Ett sätt att lämna det vardagliga livet för nya upplevelser. Upplevelser där du tryggt och komfortabelt kan öppna ditt hjärta och sinne. Med andra ord: frihet och avkoppling. Delphia 1050 Escape är skapad ur min önskan att låta människor uppleva livet till sjöss med komfort och kvalitet, säger designern Andrzej Skrzat

Låg bränsleförbrukning och lättdrivet skrov har stått i fokus under designen av båten tillsammans med utrymmen och stabil gång. Som köpare kan man välja mellan flera olika motorstorlekar, inredningar och utrustning.

Liten eller stor besättning. Man kan välja mellan två kabiner med fyra bäddar eller tre kabiner med sex bäddar. Salongen har en två extra kojplatser som standard.

Inredning går att välja att få i mahogny, körsbär eller bok. Skrovet går att få i blått, rött eller vitt.

– Det skall bli intressant att se hur den tas emot på den Skandinaviska marknaden. Vi har ju ett rikt båtliv i våra insjöar, kanaler kustnära farvatten där hon passar perfekt. På Hamburg mässan hade det sålts fyra stycken när jag var nere i mitten av veckan så det verkar finnas ett sug efter båttypen, säger Axel Billquist ansvarig för marknad och försäljning i Skandinavien.

Länk: www.delphiayachts.se