10 november, 2009

Örnsköldsvik blir nav för Kroatienresor

Nu är det klart med charter från Örnsköldsvik till Kroatien. Det är Scandjet Aviation Group som startar avgångarna till Split i maj nästa år och Örnsköldsvik blir därmed ensam ort i Norrland att kunna erbjuda Kroatienresor.

Projektledaren Fredrik Holmgren vid Örnsköldsviks kommuns utvecklingsarbete Världsklass 2015 är glad över beskedet.

– Det här innebär både att vi kan erbjuda ett unikt resmål för norra Sverige och att Örnsköldsvik visar sig vara en attraktiv plats för en sådan företagsetablering, säger han. Att Kroatien dessutom låg i topp i den webbenkät vi gjorde för att ta reda på vilka resmål människor önskar bäddar också för en positiv fortsättning.

Med Örnsköldsviks kommun och flygplatsen i spetsen började redan för två år sedan arbetet för en direktcharter till Kroatien. Tillsammans med Scandjet Aviation Group har nu idéerna förverkligats och man satsar nu på att Örnsköldsvik blir ett nav för charterresor till Kroatien.

– Vi är mycket glada att äntligen kunna erbjuda norra Sverige en direktcharter till Split i Kroatien säger Sasha Djakovic, VD på Scandjet Aviation Group. Utöver attraktiva priser på flygbiljetter kan vi även, tillsammans med vår nära samarbetspartner researrangören Kroatienspecialisten, lova ett prisvärt utbud av charterresor till Kroatien. Vi hoppas att detta bara är början på ett mycket gott samarbete.

Avgångarna till Split blir på lördagar under perioden 8 maj-12 juni samt 28 augusti – 2 oktober. Restid 3,5 timmar. Flygbolag blir Viking Airlines.