10 november, 2009

Nautor´s Swan i samarbete med Siemens PLM

Siemens PLM Software, en affärsenhet inom Siemens Industry Automation Division och en ledande global leverantör av Product Lifecycle Management (PLM), mjukvara och tjänster, tillkännagav idag att Oy Nautor Ab, byggare av de världsberömda Swan segelbåtarna, valt programvaran Teamcenter som företagsövergripande PLM-lösning och som fullt implementerad kommer att omfatta 60 utvecklarplatser. Dessutom har Nautor valt Siemens PLM Softwares NX mjukvara för yachtutveckling. Siemens PLM Software kommer att tillhandahålla både mjukvara och tjänster.

– Med Siemens PLM Software ser vi en möjlighet att investera i en ny företagslösning för yachtutveckling och produktlivscykelhantering, som är helt integrerad och som kommer att förbättra vår konkurrenskraft och tillföra värde för våra kunder samt fortsätta att bidra till att ytterligare stärka vår tillväxt, säger Antti Ivaska, Teknisk chef, Nautor.

Teamcenter, världens mest använda PLM-portfölj, gör att Nautor effektivt kan samarbeta genom att dela konstruktions- och produktinformation i en enda PLM-lösning. NX, Siemens PLM Softwares digitala lösning för produktutveckling, gör det möjligt för Nautors ingenjörer att öka effektiviteten för design, att dela design- och innovationsidéer och tillgodose kundernas specifika krav mer exakt och undanröja kompromisser i utvecklingsarbetet.

– Att ett branschledande företag som Nautor väljer Teamcenter och NX som företagsövergripande PLM-lösning, är ett bevis på Siemens PLM Softwares förmåga att utveckla PLM-teknik som är bäst i sin klass, säger Mats Friberg, Nordisk vd, Siemens PLM Software. Vi ser fram emot att hjälpa Nautor att förbättra sin produktutveckling så att man kan möta utmaningen att omvandla fler idéer till framgångsrika produkter.

– Vi är stolta över att ett prestigefyllt och känd tillverkare av högklassig segelyachts har valt Teamcenter och NX som sin PLM-plattform, säger Tapio Juurakko, vd på Ideal Product Data, Siemens PLM Softwares partner i Finland.

Om Nautor’s Swan
Nautor är varvet som bygger de världsberömda Swan segelyachterna. Sedan grundandet av företaget 1966 har närmare 2 000 Swanbåtar tillverkats, i storlekar från 36 till 131 fot och nästan alla av dem är fortfarande i bruk. Nautor’s montering och tillverkning i Jakobstad, Finland, levererar idag cirka 20 stora luxuösa seglingsyachts (60-130ft) per år. Produktionen stöds av ett team på cirka 40 interna designers och ingenjörer i nära samarbete med marina arkitekter och andra designpartners. Nautor har för närvarande närmare 400 anställda totalt.
www.nautorswan.com

Om Siemens PLM Software
Siemens PLM Software, en affärsenhet av Siemens Industry Automation Division, är en ledande global leverantör av mjukvara och tjänster inom product lifecycle management (PLM) med 6,7 miljoner sålda licenser och 63 000 kunder över hela världen. Siemens PLM Software har sitt huvudkontor i Plano, Texas, och samarbetar nära företag för att leverera öppna lösningar som hjälper dessa att omvandla fler idéer till framgångsrika produkter. www.siemens.se/plm.

Om Siemens Industry Automation Division
Siemens Industry Automation Division (Nürnberg, Tyskland) är världsledande inom automationssystem, lågspänningsställverk och industriell programvara. Portföljen varierar från standardprodukter för tillverknings- och processindustrin till lösningar för hela branschsektorer som omfattar automatisering av hela anläggningar för biltillverkning och kemiska fabriker. Som en ledande programvaruleverantör, optimerar Industri Automation hela förädlingskedjan hos tillverkare – från produktens design och utveckling till produktion, försäljning och ett brett utbud av underhållstjänster. Med cirka 42 900 anställda runt om i världen omsatte Siemens Industry Automation under räkenskapsåret 2008 en total försäljning på 8,7 miljarder euro.