10 november, 2009

Förlängd frist för Genmar

Amerikanska Genmar, en av världens största oberoende båttillverkare, får en förlängd frist för sin omorganisation. Det är enda alternativet för företaget, som står under Chapter 11 konkursskydd sedan drygt en månad.

Utvecklingen med förlängd frist kommer efter ett domslut i en amerikansk domstol förra veckan.

En domare har förlängt företagets tidsfrist för demsom vill köpa bolaget till 31 januari 2010. Kreditorerna får ännu längre tid på sig, fram till 1 april, för att acceptera de förslag som kommer in den närmaste tiden.

Enligt domstolen finns det tolv intressenter till Genmar, som äger flera välkända båtmärken, bland andra Larson och Four Winns.

Det är nu också helt klart att företagets ägare under många år, Irwin Jacobs, har lämnat posten som styrelseordförande för Genmar Holdings. Den dynamiske Jacobs har styrt Genmar framgångsrikt och varit en av anledningarna till att företaget har vuxit snabbt.