13 november, 2009

Ny planeringsprogramvara för marin navigation

Garmin HomePort är en ny programvara som ger användaren möjlighet att planera och hantera etapper, rutter, spår och waypoints samt överföra dessa mellan sin PC och kompatibla Garmin kartplotter. Detta gör det enklare än någonsin att planera och överblicka alla dina äventyr på vattnet.

”HomePort är lösningen för planering och databackup som våra marinkunder har väntat på”, säger Dan Bartel, försäljningschef world wide på Garmin. ”Denna applikation är det kompletta planeringsverktyget med möjligheter och funktioner specifikt framtagna för båtfolk. Det bästa av allt är att HomePort använder sig av sjökorten som användaren redan köpt och använder sig av i sin Garmin sjökortsplotter.”

Oavsett om du ska planera en färd eller om du precis kommit i hamn, HomePort tillsammans med BlueChart® data förprogrammerat på ett minneskortet hjälper användaren att planera och återblicka direkt en PC, inga ytterligare sjökort behövs. När kartdatat är uppladdat till HomePort, kan användaren hantera waypoints, rutter och spår samt använda programmet för att förutsäga bränsleförbrukning, tidvatten, djupprofiler mm. Med HomePort kan användaren även planera en rutt för att undvika grynnor och andra faror under vattnet. HomePort tillåter även användaren att mäta avstånd och bäring mellan waypoints, och kommer även hjälpa till att beräkna hastighet och fastställa en beräknad ankomsttid.

För ännu mer bekvämlighet ger HomePort användaren möjlighet att spara ner sina planerade rutter på ett microSD/SD kort, för att enkelt föra över informationen till sin sjökortsplotter.

Planering i HomePort kan antingen göras i traditionellt sjökort eller i ett fiskekort. HomePort är kompatibelt med BlueChart g2 Vision®, BlueChart g2 och BlueChart data. HomePort beräknas finnas tillgängligt i november 2009 till ett rekommenderat cirkapris av 495 kr.

Länk: www.garmin.com/homeport