13 november, 2009

Garmin med inbyggd kamera och pekskärm

Garmin presenterar Oregon 550 och Oregon 550t. Två helt nya handburna GPS-navigatorer, med pekskärm, inbyggd 3,2 megapixel digitalkamera som skapar geotaggade bilder och 3-axis kompass. Den vattentäta Oregon 550’s enkla menysystem och allsidiga funktioner gör den till den idealiska navigatorn för alla äventyr.

Oregon 550 har en 3,2 megapixel digitalkamera med autofocus, 4x digital zoom och automatisk geotaggning på alla foton. Du kan navigera tillbaka till exakt samma plats vid ett senare tillfälle. Med den vattentäta kameran kan du fotografera och titta på dina bilder i landskaps- eller porträttvy och på det interna 850 MB stora minnet kan du spara många foton. Fotona kan sedan föras över till en dator och skrivas ut eller sparas. Detta gör din resa ännu mer minnesvärd. Så fort din Oregon 550 kopplats via USB till din dator kan du använda myGarmin.com för att enkelt spara upp dem på Picasa, en populär hemsidasida där man delar med sig av sina kort till nära och kära.

Den inbyggda 3-axis kompassen och förbättrade pekskärmen som kan läsas av i starkt solljus är två andra nya funktioner hos Oregon 550 och Oregon 550t (Oregon 550t är förprogrammerad med en topografisk karta i skala 1:100 000 över Europa) Den tiltkompenserade kompassen visar din kurs även när du står still, och till och med när du inte håller enheten vågrätt. Oregons pekskärm på 3” i färg är tydlig och ljusstark vilket gör den enkel att läsa av i alla förhållanden. Vikten är endast 193g och enheten levereras med 2 AA NiMH-batterier och laddare. Dessa batterier håller upp till 16 timmar på en uppladdning och tappar inte styrka om de inte används. Den medföljande batteriladdaren sparar både pengar och miljön. I förpackningen finns också en karbinhake och USB-kabel för dataöverföring. Plats för microSD kort möjliggör lagring av ännu fler foton och kartor samt gör det möjligt att titta på foton från andra Oregon-enheter.

Mångsidig och smart, Oregon låter dig skräddarsy fem användarprofiler, bil, marin, friluftsliv, fitness eller geocaching, vilket gör att dina mest användbara inställningar går att nå via genvägar.

På stigen: Med sin högkänsliga GPS-mottagare med HotFixTM får Oregon 550 snabbt satellitmottagning och behåller den även i svåra förhållanden. Du kan lagra upp till 2000 waypoints, 200 rutter, 5000 geocaches och 200 spår.

På berget: Den inbyggda barometriska höjdmätaren registrerar förändringar i lufttrycket och presenterar din höjd. Dessutom kan du ha koll på väderförändringar genom att se förändringar i lufttrycket över tiden.

På resan: Utforska omgivningen med hjälp av den förprogrammerade detaljerade topografiska kartan som finns i Oregon 550t eller baskartan i Oregon 550.

På uppdrag: Den användarvänliga pekskärmen gör det enkelt att navigera effektivt och lösa ditt uppdrag snabbt.

I en grupp: Med Oregon 550 kan du dela med dig av dina waypoints, spår, rutter och geocaches trådlöst till andra Oregon Colorado och Dakota användare.

Geocaching: Utöva papperslös geocaching med Oregon som kan spara upp till 5000 cachpunkter, genom att enkelt ladda ner cache information från Geocaching.com. Oregon sparar och visar information som plats, terräng, svårhetsgrad, hinder och beskrivning – inga fler papperslappar och manuellt nerskrivna koordinater.

Oregon är flera produkter i en. Komplettera med olika tillbehör och microSD-kort laddade med detaljerade kartor för att passa just till ditt äventyr.

På vägen: Den detaljerade vägkartan City Navigator, som finns som tillbehör, ger dig detaljerade vägkartor, miljoner intressanta platser och turn-by-turn instruktioner till ditt slutmål.

På jaktturen: Ladda med Topografisk karta och du får bästa tänkbara kartdetaljerna över sjöar, vattendrag, stigar, kraftledningar mm.

I motionsspåret: Idealisk för träningspasset. Lättviktaren Oregon är kompatibel med Garmins pulsmätare och fart/kadenssensor, ett extra fäste på cykeln gör det enkelt att ha koll på fart, distans, höjd och plats.

Vart du än är, vad du än gör, och vem du än är tillsammans med, har du alltid Oregon 550’s inbyggda kamera som förevigar ögonblicket, registrerar platsen och delar stunden med dig.

Rekommenderat cirkapris är för Oregon 550 5 495 kr och för Oregon 550t 6 295 kr.

Länk: www.garmin.se