23 november, 2009

Plastbåt från Pedro

Holländska Pedro Boats, världskänt för sina fina stålbåtar, presenterar en ny modell i glasfiber. Båten får sin världspremiär på världens största båtmässa, BOOT 2010, som hålls 23-30 januari i Dusseldorf. Båten är baserad på en engelsk båtmodell med namnet Kent, som har producerats tidigare.

Det ganska stora varvet Pedro Boats har i 35 år fokuserat på motoryachter i stål. Jämsides med det arbetet har de dock under senare tid även tagit fram en helt ny serie i plast. Båtfamiljen kallas Cantia, och med den ska Pedro Boat vidga sin marknadsandel i Europa.

Den nya Cantia kommer inte att byggas helt och hållet av Pedro Boat. Skrovet i plast levereras av Adel Polyester, ett holländskt specialföretag som inriktar sig på polyester och andra kompositmaterial. Alla övriga moment, som till exempel snickerier och installationer, kommer att ske hos Pedro Boat i Norra Holland.

Tekniska fakta
Cantia 28 Cabin Cruiser
Längd ö a: 8,45 m
Bredd: 3,23 m
Djupgående: 0,90 m
Bränsletank: 215 liter
Färskvattentank: 170 liter
Hålltank: 95 liter
Kojer: 2 + 1
Motor: Volvo Penta D2/55 HS25A 41kW / 55 hk
Vikt: 4 500 kg
CE-kategori: B

Länk: www.pedro-boat.nl