25 november, 2009

Ferretti organiserar om – 300 jobb i fara

Italienska Ferretti Group – en av världens största tillverkare av fritidsåtar – håller på att struktureras om på grund av finansiella problem. Upp till 300 jobb kan försvinna beroende på hur Ferretti Group löser sina problem, enligt den internationella branschntidningen IBI Magazine.

Indirekt kan det handla om så många som 400-1 800 personer som förlorar jobbet om omstruktueringen följer en plan som presenterats av en konkursförvaltare. Alternativet är dock betydligt värre och en konkurs skulle kunna få svåra följder för Ferretti, som äger mycket välkända varumärken som Riva, Ferretti, Pershing, Bertram och CRN.

En av följderna av de pågående räddningsförsöken är att ett annat känt båtmärke, italienska Apreamare, troligen säljs av Ferretti Group. Ytterligare försäljningen kan komma att omfatta andra kända märken eller att märken som Riva, Ferretti Yachts och Pershing tillverkas och ägs av samma bolag. Riva är för övrigt ett av världens mest kända båtmärken, men har en tillverkningsvolym på under 100 båtar per år.

I januari blev det känt att Ferretti hade svårt att betala tillbaka sina stora skulder. I juli omstrukturerades skulderba och en konkursförvaltare kopplades in.

Ferretti Groups nio varumärken omfattar Ferretti Yachts, Pershing, Itama, Bertram Yacht, Riva, Apreamare, Mochi Craft, Custom Line och CRN. Gruppen grundades 1968 av ordföranden för Ferretti Group, Norberto Ferretti.