4 december, 2009

Expressklassen ökar med över 65 %!

Expressklassen levererar största ökningen i antalet SM-deltagande båtar någonsin, meddelar Västkustens Expresseglare, från 39 till 65 båtar. – Fantastiskt glädjande för ett gammalt Express-hjärta att se utvecklingen tillbaka till riktigt stora startfält! säger Sten Bergquist, SM-gruppen samt med fyra tidigare SM-guld i Expressklassen. ”Att tävla i stora startfält är det absolut roligaste och mest utvecklande sättet att segla på!”

Västkustens Expresseglare kan nu avslöja att Trendmark blir huvudsponsor för SM/NoM, regattan arrangerad av GKSS. Det är varumärket Musto som kommer att profileras tillsammans med Expresseglarna.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara delaktig med Musto i något som engagerar och främjar utvecklingen och uppmärksamheten kring seglingsporten! säger Tomas Frydebo, marknadschef på Trendmark. ”Det är otroligt många duktiga seglare från hela Norden som ska göra upp om titeln, så räkna med att det blir ett grymt race!”

Med Musto som huvudsponsor skapas nu förutsättningen för att kunna leverera på den sociala delen av regattan. En After-sail grupp är nu formad med Carin Finnström i spetsen:

– Det skall bli spännande att tillsammans med Musto, Mama’s och Silverbullet film göra en schysst After sail för en så stor grupp seglare! säger Carin Finnström i After-sail gruppen.

Det slipas och meckas under presenningar, nya team byggs upp, gamla dammas av. Till och med nytillverkningen av nya Expresser har startats igen. Spänningen stiger inför ett av de större kölbåtsarrangemangen 2010.

Länk: www.expresseglare.org