9 december, 2009

Simrad levererar marin elektronik till Nord West

Simrad Yachting, marknadsledare inom utveckling och tillverkning av marin navigation, autopiloter, kommunikation och ekolods system, och den Svenska distributören, Sportmanship Marin, har av den svenska båttillverkaren Nord West utsetts till en av tre “preferred supplier” av marinelektronik.

Nord West, som bygger ungefär 40 båtar årligen i storleken mellan 37 och 56 fot, kommer nu att erbjuda sina kunder ett komplett, fabriksinstallerat, SIMRAD navigations system. Detta innefattar den nya Simrad NSE med tillhörande Broadband Radar (BR24), ihop med VHF och Autopilot.

NSE8 och NSE12 är 8″ och 12″ multifunktionsdisplayer innehållande “best in class” radar, kartplotter och ekolod. Broadband Radar, BR24, liknar inget annat på marknaden och tillför en ny dimension av prestanda och säkerhet för navigatören.

Benny Martinsson, VD på Nord West, säger: “Vi är extremt imponerade av Simrads utrustning, speciellt det nya NSE systemet och Broadband Radar. Den nya teknologin kommer att harmonisera och stärka Nord West långa tradition av att bygga motorbåtar med hög kvalité, som överensstämmer med modern design och klassiska linjer”.

Christian Olsson, VD på Sportmanship Marin, säger: “Vi är glada över att Nord West har valt att utrusta sina båtar med Simrads marknadsledande produkter. Nord West och Simrad känns som en naturlig koppling då båda parter ligger i framkant i sina respektive områden. Utan tvivel kommer Simrads produkter att komplettera båtarnas höga standard i prestanda och kvalité”.

Länk: www.simradyachting.se