11 december, 2009

Ishavsbad med Hurtigruten

Nu kan Hurtigrutens gäster bada i världens tuffaste – och inte minst kallaste – farvatten. Längst österut av alla städer i Västeuropa och lika långt norrut som Sibirien ligger Vardö med sina 2 500 invånare. Här får du som gäst ombord på Hurtigruten en unik möjlighet att bli en av mycket få som badar i havet, som är isfritt på vintern endast på grund av Golfströmmen. Från omklädningsrummet på land är det bara några få meter till det uppfriskande Barents hav och ett härligt dopp.

I Antarktis utgör vulkanön Deception Island en av de största naturliga hamnarna i världen. Den är också en naturlig bassäng i det antarktiska havet, med en snittemperatur på hela 0o C. Geotermisk aktivitet gör emellertid att den badande på vissa platser kan uppleva den behagliga känslan av plusgrader i vattnet. Under besöket på Deception Island kommer MS Frams gäster att få möjlighet till ett otroligt uppfriskande ishavsbad.

MS Fram åker inte bara till Antarktis. Utforskarfartyget tar också sina gäster till äventyrliga Grönland och magiska Spetsbergen. Ta ett dopp med MS Fram i havet i grönländska Uummannaq eller i Magdalenefjorden på Spetsbergen.

Hurtigruten skapar äkta upplevelser i unika farvatten och det sägs att ett kallt dopp får blodet att strömma snabbare genom ådrorna. Hurtigrutens flotta seglar i polara farvatten året om. Bland våra gäster finns det alltid några som vill känna på badtemperaturen, oavsett om det är på den norska kusten, på Grönland, Spetsbergen eller i Antarktis. Nu har Hurtigruten sett till att stilla gästernas hunger efter upplevelser även på detta område.
Under förutsättning att förhållandena är de rätta för att bada ska våra expeditionsteam se till att de tuffaste av våra gäster får tillfredsställa sin äventyrslust även på det här området. För andra badsugna är det fullt möjligt att njuta av våra fantastiska resmål från bubbelbadet på däck. Om det är ombord på MS Fram eller ett av Hurtigrutens fartyg på den norska kusten spelar ingen roll.

Länk: www.hurtigruten.com