15 december, 2009

Plagg för internationell expansion

Då Sail Racing nu expanderar genom distributörer i flertalet länder, har man tagit fram ett koncept i vårens kollektion för 2010 som ska stärka varumärket ytterligare internationellt. Konceptet har fått namnet Sail Racing International. För varje marknad där Sail Racing finns representerat fr.o.m våren 2010 finns också en utvald färg på vissa plagg i kollektionen. Respektive lands flagga finns också självklart med som tydlig avsändare.

– Detta är ett sätt för oss att stärka vår position dels mot våra internationella distributörer och dess återförsäljare men också i ledet mot konsument. Vi vet att t.ex den italienska flaggan är en stark symbol för sport och för segling och är något man gärna bär på en piké-tröja, jacka, sweatshirt etc. Även som italie¬nare, säger Sail Racings VD Henric Wikestam. – Den respons vi har fått från våra distributörer indikerar mycket god försäljning mot konsument under våren 2010.

För våren 2010 finns Sail Racing i Sverige, Norge, Benelux-länderna, Japan, Italien, Spanien, Australien och Nya Zeeland. Expansionen ska fortsätta med en stadig tillväxt med fokus just nu på Skan¬dinavien och fler länder kring medelhavet.

I kollektionen Sail Racing International finns piké-tröjor, ruggers, sweatshirts och jackor. Plaggen kom¬mer finnas i butik fr.o.m mars 2010.

Länk: www.sailracing.com