22 december, 2009

Riviera Yachts satsar stort på nya modeller

Australiens ledande motorbåtstillverkare, Riviera yachts med huvudkontor i Brisbane, gör en riktig storsatsning på nya modeller. De kommer bland annat att presenteras på den stora båtmässan Miami International Boat Show, som i början av nästa år hålls för 69:e gången. Flera av båtarna är utrustade med Volvo Penta IPS.

Över 100 000 besökare väntas till Miamimässan 2010, som sträcker sig över ett gigantiskt område intill Miami Beach Convention Centre 11-15 februari.

Riviera kommer att visa upp några av sina senaste modeller, inklusive Riviera 41, 45 och 47 Open Flybridges, 43 med IPS och 48 Offshore Express samt 4400 Sport Yacht med IPS.

– Båtmässan i Miami är en av de viktigaste i världen, både för den amerikanska marknaden och för den europeiska, säger Chris McCafferty, vVD för Riviera Yachts.

– Vi kommer att introducera flera nyheter för den amerikanska marknaden. Bland annat Riviera 5000 Sport Yacht med Zeus pod drives, 5800 Sport Yacht med trippelinstallation av Volvo Penta IPS, 51 Enclosed Flybridge med trippel IPS och en nydesignad flybridge och vår nya serie Motor Yacht .

Rivieras populära 51 Series II Flybridge modeller är en av de serier som erbjdus med Volvo Penta IPS. Det är efter omfattande tester i USA som båtarna förses med trippelinstallation av IPS. 51 Open och Enclosed Flybridge kommer dock även i fortsättningen enbart att säljas med rak axel.

För Riviera innebär lanseringen av Motor Yacht serien att företaget ger sig in i ett nytt produktområde. Riviera 73, 78 och 85 Motor Yachts har samtliga den höga kvalitet och design som kännetecknar den aurtaliska tillverkaren. De är även tänkta att ge märket en plats bland de bästa båttillverkarna i välden.

Riviera tillverkar 20 olika modeller från 36 till 85 fot i serierna Flybridge, Sport Yacht, Offshore Express och Motor Yachts.

Länk: www.riviera.com.au