26 januari, 2010

Ny Nauticat 525 för bekväm oceansegling

Nu kommer det en ny och sofistikerad modell från Finlands och en av världens ledande tillverkare av traditionella motorseglare och segelbåtar med däckssalong, Nauticat Yachts Oy. Den ultimata oceanseglingsupplevelsen, den nya Nauticat 525 presenteras under våren 2010. Hon är en spännande nykomling i företagets serie av segelbåtar med däckssalong och deras största båtmodell. Den nya 525:an är Nauticats mest avancerade modell för seriös världshavsomspännande segling i hög komfort.

Vid planering och utformandet av nya 525 var tyngdpunkten på att skapa en båt lämpad för krävande lågfärdssegling. Modellen togs fram efter att företaget uppmuntrade av nästan 100 stycken levererade Nauticat båtar i + 50-fots klassen tillsammans med sina kunder började planera en modell som skulle vara ännu mer välanpassad för långfärd i full komfort och säkerhet än redan existerande modeller i samma storleksklass.

Den nya 525 uppvisar ett stort antal förbättringar med tanke på avancerad långfärdssegling i jämförelse med den tidigare Nauticat 521:an och nuvarande Nauticat 515:an.
Skrovets rena linjer, den effektiva riggen, och ny design av kölen gör 525:an till en välseglande långfärdsbåt.

Däcket är modernt utformat med klassiska drag. 525:an levereras som standard ketchriggad, vilket möjliggör ett stort antal olika segelsättningar i varierande vind-och vågförhållanden.

Sittbrunnen har designats med styrmanssits på babordssida i främre delen av sittbrunnen, vilket medför att rorsman i lugn och ro kan koncentrera sig på att manövrera båten, samtidigt som sittbrunnen tillåter upp till nio personer att bekvämt hålla till i sittbrunnen.

Inredningen ombord på 525:an är utförd på traditionellt Nauticatmanér; att bygga båtar enligt högsta komfort-och säkerhetsstandarder och genom att använda bästa möjliga material samt utrustning som finns att få. Det finns ett flertal olika inrednings-och utrustningsalternativ att välja emellan, som alla Nauticat båtar byggs också Nauticat 525 som skräddarsydda lösningar utgående från våra kunders varierande önskemål och behov.

Motorn är en 150 hk Perkins M150 TI diesel, som när det behövs ger 525:an en räckvid för motor på cirka 1500 Nm.

Tekniska fakta:
Längd ö a: 15,90 m
Vattenlinjens längd: 12,20 m
Bredd: 4,60 m
Djupgång: 2,20 m
Total segelyta: 138,4 m2
Deplacement: 24 ton
CE kategori: A
Standard båtspris: 744.728,-€ excl. MOMS ex Works, Riihikoski, Finland.

Länk: www.nauticat.com