8 februari, 2010

Lowrance lanserar Elite Kartplotter/Ekolod

Lowrance introducerar sin nya Elite serie färgekolod och GPS-kartplotter instrument. Bestående av tre modeller samt planerat för tillgänglighet i mars 2010, Elite-5 x ekolod, Elite-5 m kartplotter och Elite-5 ekolod/chartplotter erbjuder en ny standard av funktionsrika, hög prestanda, lättanvänd elektronik till överkomliga priser.

Alla modeller är utrustade med en 5-tums, 480 x 480 pixel SolarMAX 256-färgers skärm med bästa ljusstyrkan i klassen för överlägsen visning av kartor i detalj och ekolodsgrafer även i det starkaste solljus och från vidare vinklar.

Elite erbjuder mycket fin täckning för en mängd olika fiske- och båtlivssituationer, Elite-seriens dubbelfrekvens-ekolod erbjuder Lowrance standard med överlägsen klarhet, prestanda och ekoseparation, och kartplottrar med direkt ur lådan, plug-and-play navigation. Elite-5 x och Elite-5 levereras med en 83/200 KHz akterspegelsgivare med upp till 120-graders strålkon, och inbyggd temperatursensor. Elite-5 x och Elite-5 når djup ner till 305 meter med 500 watt RMS/4,000 watt topp-till-topp. För att hjälpa sportfiskare undvika att missa ett produktivt område av fiskrik struktur, erbjuder samtliga Elite en unik TrackBack? funktion som gör att användaren kan bläddra tillbaka och granska flera sidor av eko historia.

För att underlätta installation har Elite-5 och Elite-5m kartplotter en inbyggd 16-kanals GPS + WAAS precisions antenn, med möjlighet att använda extern antenn. För att säkerställa att kunderna erbjuds den bästa kartografin är Elite kompatibel med Navionics® Gold, via vattentät micro SD minneskortsfack. Dessutom kan man lagra upp till 3000 waypoints, 100 rutter med 100 waypoints per rutt, 100 återanvändbara spår med upp till 10 000 plottpunkter per spår.

“Elite serien är framtagen för att erbjuda enastående kartplotter och ekolods alternativ för kostnadsmedvetna fiskaren och båtägaren” sa Louis Chemi, chief operating officer för Navico-Amerika. “Våra bästa i sin klass 5-tums färgdisplayer kombinerat med vår prisbelönta GPS- och ekolodsteknik erbjuder ett färskt, högkvalitativt alternativ till mängder av båtägare och sportfiskare.”

Den nya serien har utrustats med ett nytt vrid- och vinklingsbart monteringsfäste med enhandsgrepp för snabb montering och demontering. Bakgrundsbelyst knappsats som är utformad för att kunna manövreras med en hand. Användarvänligt menysystem och en mängd olika inställningsmöjligheter. Elite-5 x, Elite-5m och Elite-5 är också helt vattentäta enligt IPx7 standard.

Lowrance Elite-5 x ekolod, Elite-5 m kartplotter och Elite-5 kombinerad kartplotter/ekolod har ett rekommenderat ca pris på 6495:-, 5995:- samt 7595:-, och kan köpas från auktoriserad Lowrance återförsäljare.

www.sportmanshipmarin.se