9 februari, 2010

Revolutionerande systemkamera från Canon

Idag lanserar Canon den nya digitala systemkameran EOS 550D – en revolution för alla fotointresserade. Det här är en riktig lättviktare som vidgar vyerna, både när det gäller stillbilder och videosekvenser i Full HD.

EOS 550D är det senaste tillskottet i Canons globalt serie EOS – en perfekt kamera för att dokumentera alla minnesvärda ögonblick i enastående detaljrikedom och färger. Kameran är Canons hittills mest avancerade digitala systemkamera för vanliga konsumenter. Här finns omfattande funktioner i ett kompakt, lättanvänt kamerahus och EOS 550D är ett perfekt verktyg för att utforska och utveckla sin fotografering kreativt.

Med 18 megapixlars upplösning och 9-punkts autofokussystem är det ingen konst att göra storformatsutskrifter och ändå få med alla detaljer. Den kraftfulla DIGIC 4bearbetningen kompletteras av optisk överlägsenhet, både i hastighet och i utformning. Resultatet blir livfulla bilder med lågt brus, oavsett om det gäller semestervyer eller när växlingen görs i ett sprinterlopp. EOS 550D har flera förinställda fotograferingslägen som gör allt väldigt enkelt att hantera. Användarna kan istället helt koncentrera sig på objekt och motiv.

Tagningar i svagt ljus underlättas med en avancerad ISO-hastighet på upp till 6400. Sommarfester, bröllop och grillkvällar kan vara knepigt att fotografera när ljuset blir svagare, men med EOS 550D går det lekande lätt utan att ens behöva använda blixten. ISO kan till och med ökas till 12800 för fotografering på kvällen när det är riktigt mörkt eller i dämpat ljus.

Förutom att vara en utomordentlig stillbildskamera kan EOS 550D också spela in videosekvenser i High Definition och 1080p upplösning. Med helt manuell manövrering kan användare finjustera inställningarna på ett kreativt sätt för att passa objekten, oavsett om det gäller action, familjesammankomster eller snabba sporthändelser.

En sensor i liknande storlek som de riktigt avancerade kamerorna innebär att bländaren kan användas för att styra hur mycket av bilden som är i fokus. Här finns alltså möjlighet att skapa ett stort antal imponerande visuella effekter. Med den nya funktionen Beskär video förstoras brännvidden 7 gånger utan byte av objektiv. Videosekvenser kan alltså tas på långt håll, utan att man behöver flytta på sig en tum.

En ny 7,7 cm (3,0″) 3:2 ClearView LCD-display med hög upplösning gör det riktigt enkelt att visa bilderna direkt efter tagning. Bildförhållandet 3:2 matchar kamerans bilder perfekt och visar dem utan svarta kanter. Breda betraktningsvinklar och en antireflexbehandling gör det enkelt att se bilderna, även i starkt solljus. Och vill man dela med sig av bilderna på storskärm finns HDMI-anslutning, så att stillbilder och videosekvenser kan visas direkt på kompatibla HD Ready TV-apparater.

Med den kompakta och robusta designen blir det enkelt att fotografera precis var som helst och den användarvänliga knapplayouten gör kameran bekväm att både hålla och använda. EOS 550D är perfekt för nybörjare och alla med konstnärliga ambitioner. Kreativiteten tas till en högre nivå, oavsett erfarenhet, och både videosekvenser och stillbilder håller exceptionell kvalitet.

www.canon.se